Naša stranka je na javnoj tribini u nedjelju veče održanoj u MZ Polje predstavila kandidate i izborni program s kojim izlazi na predstojeće Lokalne izbore u Velikoj Kladuši, kao i zajedničkog kandidata Koalicije „Zajedno za Veliku Kladušu“ Borisa Horvata.

Tribina je održana u prisustvu članova i simpatizera ove stranke, članova rukovodstva stranke, te članova stranke iz drugih gradova.

Alen Girt potpredsjednik Naše stranke u svom obraćanju naglasio je da je ponosan na uspjeh Naše stranke u Velikoj Kladuši od čijih članova su, kako kaže, već puno toga, naučili. Podsjetio je da je predizborna kampanja stranke nazvana „Dobri ljudi“, jer u stranci vjeruju da u BiH postoji tiha većina koja želi pozitivne promjene. „Tu smo da budemo uz vas, jer i Kladuša želi nešto novo“, poručio je Girt.

Nosilac liste Naše stranke za Općinsko vijeće Velike Kladuše Amir Purić, podsjetio je na uloženi trud i napor, kao i rezultate koje je Naša stranka napravila u Velikoj Kladuši unatoč teretu pod kojim su njeni članovi radili. Predstojeće izbore Purić je nazvao historijskom prilikom koja će, kako je rekao, Velikoj Kladuši donijeti promjene i novu vlast. Ne sumnja da će se u trci za načelnika bitka voditi između kandidata aktuelne vlasti i zajedničkog kandidata, ali je uvjeren u pobjedu Borisa Horvata.

Kandidat na listi Naše stranke za Općinsko vijeće Zlatko Pajazetović je u svom obraćanju naglasio da u Velikoj Kladuši žive dobri ljudi i da oni zaslužuju promjene koje, kako kaže, dolaze nakon 6. oktobra s kojim dolaze i bolja vremena. “Prioriteta je mnogo, a u vrhu su uređenje u oblasti gradnje, kultura, sport”, naglasio je Pajazetović.

„Prioritet u Velikoj Kladuši je sve“, naglasio je Boris Horvat, zajednički kandidat šest stranaka za načelnika općine Velika Kladuša.

„Važno nam je zaustaviti odlazak mladih, jer ako to ne učinimo o našim starima sutra neće imati ko da brine. Dovešćemo strane investitore, koji će, zajedno sa našim privrednicima u dobroj poslovnoj klimi koju ćemo napraviti, otvoriti fabrike i ponuditi radna mjesta našoj omladini, koja će se vratiti svojim domovima. I Velika Kladuša zaslužuje projekte koje će podržati viši nivoi vlasti od kojih ćemo tražiti podršku. Među prioritetima je i rješavanje problema na GP Maljevac, te ćemo insistirati na otvaranju prelaza na Plazikuru i Pašinom Potoku“, naveo je između ostalog Horvat i zaključio „Potrebna nam je nova vlast i nova većina za sve ono što ćemo raditi nakon 6. oktobra“.

Na probleme u lokalnoj zajednici koji traže hitno rješavanje, poput problema pasa lutalica, putne infrastrukture, nefunkcionisanja Doma kulture, nedostatka sportsko-rekreativnih sadržaja, turizma i brojnih drugih ukazali su i kandidati na listi za Općinsko vijeće Selma, Kendić, Elma Žalić i dr. Dinko Keserović, te poručili da im je bolja i ljepša Velika Kladuša osnovni cilj.

Listu Naše stranke za Općinsko vijeće Velike Kladuše čini 27 kandidata, podršku za načelnika daju zajedničkom kandidatu Borisu Horvatu, a njihova vizija za Veliku Kladušu nosi naziv “Naša Velika Kladuša – Otvorena, moderna, evropska”.

Tekst: Radio Velika Kladuša