Pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši vodi se postupak protiv članova Naše stranke Amira Purića i Izeta Ponjevića te novinara Almira Kasupovića. Optužba ih tereti za remećenje javnog reda i mira a tuži ih Javno preduzeće Komunalije.

Mi iz Kladuša je naša poručujemo da nećemo šutjeti, pa makar nas svaki dan tužili. Nastavićemo iznositi istinu, kritikovati loš rad i otkrivati kriminal. Nikakvog verbalnog delikta i pokušaja zastrašivanja se ne bojimo.

“Purić i Ponjević su 2020. organizovali press konferenciju na kojoj su argumentirano iznijeli kritike na račun rada preduzeća Komunalije. Protiv novinara Kasupovića je podnesena prijava jer je prenio ono što su naši članovi rekli. Ponavljamo ono zbog čega ih tuže te kao i naši članovi stojimo iza tog stava: Preko deset miliona maraka koje su Komunalije dobile iz budžeta Općine bilo je pametnije uložiti u rješavanje problema deponije ‘Radića Most’. Da, ta deponija može biti uzrok ekološke katastrofe.

Ovaj proces neće dokazati ništa suprotno niti će naši članovi biti osuđeni, kao ni novinar. Cilj je zastrašiti i ućutkati kritičke glasove i uvesti cenzuru. Nas zastrašiti neće, a vjerujemo ni novinare. Ovo je ujedno i izraz straha velikokladuških vlasti od našeg rada. Poručujemo im da razloga za strah imaju jer kad dođemo na vlast nema sumnje da će se sudovi njima baviti, i to sa stvarnim dokazima o šteti koju su godinama nanosili i Velikoj Kladuši i cijeloj državi”, stav je Naše stranke.